Przepisy z przyprawą: PdP-VEGA Jarska

Pasztet z cukini

Dodane przez Michał - sob., 30 Wrzesień 2023
Pasztet niekoniecznie musi być mięsny. Bardzo dobrze sprawdzają się również warzywa, a dodanie przypraw może spowodować, że nawet zagorzały „mięsożerca” uzna smak takiej potrawy. Zresztą nie tylko smak, zasługuje na uwagę, ale także żywe kolory, które są zasługą innych warzyw.

Karp wędzony w całości

Dodane przez Michał - ndz., 18 Grudzień 2022
Ostatnio zostałem obdarowany dość sporym karpiem z zastrzeżeniem, że przeznaczony jest do wędzenia. Rybkę dokładnie oczyściłem, wypatroszyłem i wymyłem. Postanowiłem nie przesadzać z przyprawami, a podkreślić jedynie smak warzywno–ziołową mieszanką przypraw PdP Vega Jarska. Dzięki temu smak ryby nie zostanie przytłumiony, a przyprawa nada jedynie delikatnego posmaku ziołowego.

Halibut wędzony

Dodane przez Michał - czw., 12 Grudzień 2019
Ostatnio naszła mnie ochota na wędzoną rybkę. Najczęściej z ryb wędzę łososia w zimnym dymie, ale tym razem postanowiłem zmienić sposób wędzenia i gatunek ryby. Po przejrzeniu kilku przepisów, mój wybór padł na halibuta – rybę o delikatnym smaku i konsystencji. Nie kombinowałem z przepisami i postawiłem na prostotę z dodatkiem delikatnej nie przebijającej się w smaku przyprawy. Halibut wyszedł soczysty i bardzo delikatny. 

Jajka wędzone

Dodane przez Michał - śr., 23 Styczeń 2019
Co by tu jeszcze uwędzić…JAJKA!!! Nie raz napotykałem na różnych forach informacje o wędzonych jajkach. Zazwyczaj traktowałem to jako fanaberię i niezbyt mnie to przekonywało. Mimo to przy okazji wędzenia serków, postanowiłem dorzucić parę jajek na kratkę. Część jajek postanowiłem, obtoczyć w ulubionych mieszankach przyprawowych, a część pozostała bez przypraw. Rezultat, naprawdę mnie zaskoczył, nie spodziewałem się, że będą tak smaczne. W dodatku bardzo efektownie prezentują się na talerzu, a na Wielkanoc przepis będzie jak znalazł

Serki wędzone VEGA

Dodane przez Leszek - pon., 11 Kwiecień 2016
Wędzenie serków to nie jest mój autorski pomysł, przeczytałem o nim na jednym z portali. Spodobał mi się i zrobiłem na przyprawach z „Tradismak”. Teraz gdy poczęstuję kogoś tym serkiem zaraz mam pytanie „a jak to zrobić?” A więc zrobiłem, opisałem i myślę że od tej pory wszyscy zainteresowani mogą uwędzić sobie ten smakołyk. Z pewnością jest to o wiele łatwiejsze gdy ma się wędzarnię elektryczną z dymogeneratorem : można wtedy wędzić „jednym palcem”